Koronavírus hírek

Koronavírus

Koronavírus

Kedvezően változott a vírus dinamikája

2020. szeptember 29. - szaboedit

A koronavírus-járvány dinamikája az elmúlt hetekben folyamatosan változott. Ha csak az augusztus hónap adatait vesszük figyelembe, a vírus terjedése annyira felgyorsult, hogy a regisztrált megbetegedések száma mintegy metriplázódott. Ugyanakkor az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos már azt ismertette, hogy lassult a terjedési ütem. A friss információk szerint a vírus reprodukciós rátája már egyhez közeli, ami annyit jelent, hogy egy pozitív személy, csupán egyetlen másik személyt fertőz meg. A napi regiszrált megbetegedések száma alulról közelíti az ezret. A tisztifőorvos 

Tájékoztatása szerint a járvány második hullámában regisztrált esetek 4 százaléka a 14 éven alattiak, 25 százaléka a 20 és 29 év közöttiek, 43 százaléka pedig a 30 és 60 év közöttiek köréből került ki. A 60 év felettiek aránya jelenleg mindössze 15 százalék, amely jelentősen alacsonyabb, mint tavasszal.

A tisztifőorvos ugyanakkor arra is figyelmeztetett: az országban mindenhol jelen van a betegség, bárki elkaphatja, ezért fontos a higiéniás rendszabályok, a távolságtartás és a maszkhasználat szigorú betartása.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://covid.blog.hu/api/trackback/id/tr4216221202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása