Koronavírus hírek

Koronavírus

Koronavírus

Szociális távolság: Mekkora hatékony?

2020. október 08. - szaboedit

pexels-tim-mossholder-4515086.jpg

 

A jelenleg érvényben lévő előírások szerint zárt térben az orrot, illetve szájat eltakaró maszk kötelező viselésén kívül az ún. szociális távolság betartása is erősen ajánlott. Hazánkban a kutatások szerint 1,5 - 2 méteres távolság, már biztonságot jelenthet, ám a britek szigorúbb szabályokat hoztak: 6 láb (~1,8 m) betartását szabták meg minimumnak: vajon túloznak, vagy még ez is kevés?

A Medical Xpress szerint számos tényező befolyásolhatja azt, hogy mekkora távolságot javasolt tartani. Bizonyos körülmények között a vírus képes 2 méteres távolságot is megtenni. Hogy a 6 láb megfelelő e, függ a helyiség méretétől, a maszkviseléstől, illetve a kommunikáció formájától is. A zárt, rosszul szellőzött helyiségekben érdemes ennél is nagyobb távolságot tartani. 

Hazánkban bár a fertőzöttek száma még mindig , a vírus dinamikája kedvező tendenciát mutat, Müller Cecília országos tisztifőorvos javaslata alapján, a maszk viselés mellett javasolt elkerülni az olyan zárt helyeket, ahol sok ember tartózkodik, ezzel is minimálisra csökkentve a megfertőződés esélyét

 

 

Forrás: hazipatika,hu

Fotó: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://covid.blog.hu/api/trackback/id/tr8416227450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása