Koronavírus hírek

Koronavírus

Koronavírus

Te viseled vagy tagadod?

2020. november 04. - szaboedit

adam-niescioruk-z9arfr0f248-unsplash.jpg 

Folyamatosan növekvő számok,  negatív hírek a médiában: ez az információáradat sokak számára frusztráló lehet. Nehezíti a dolgot az is, hogy laikusként lehet Te is elbizonytalanodsz: vajon ferdítik e az információkat, létezik egyáltalán a vírus, vagy az ellenoldal a hiteles?

Maszkot viselni már hónapok óta az aktuális dress-code része. Ezt lehet elfogadni vagy sem, szabály. És bár ezt kevesek szegik meg, egyre nagyobb a maszktagadók közössége. Bár ez nem politikai, inkább pszichológiai tényezők függvénye.

Ha egy közösségben egy mindenki által kedvelt személy kezdi el hordani a maszkot, akkor a többiek is szívesebben, vagykisebb  ellenállással hajlandóak viselni. Nagyobb a motiváció és a hajlandóság.  A sokkoló  halálozási adatok, a növekvő szigorítások, mindemellett a különböző “szakértői” ellenvélemények közül nehézkes lehet eldönteni, jó e ha fenn van a maszk. Ez bár látszólagosan megteremti az “én döntök” illúzióját, ugyanakkor ezzel megadod az esélyt, a megfertőződésre. Ha pedig a szkepticizmus ellenére egy olyan személlyel kerülsz kapcsolatba, aki már megfertőződött a COVID-19-el, minden kétséged megszűnik a maszkviselés jogosultságáról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://covid.blog.hu/api/trackback/id/tr2216259254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása