Koronavírus hírek

Koronavírus

Koronavírus

Budapest és Székesfehérvár: emelkedő koncentráció az ivóvízben

2020. október 05. - szaboedit

 

pexels-cottonbro-3951615.jpg

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) újabb eredményekkel szolgált az ivóvízből kimutatható koronavírussal kapcsolatban. Az elmúlt hetekben újabb mintavételezésekre került sor, amelyekhez a fővárosi agglomeráció területéről is csatlakoztak települések, ezek: Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta. 7 szennyvíztelep mintáiban növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében, ezek Békéscsaba, Székesfehérvár, Szombathely, Pécs, Eger és Budapest északi-, déli és központi területei. - számolt be az NNK.

A vizsgálatok arról is biztosítottak, hogy a koronavírus víz útján nem fertőz, emellett viszont akár település szinten is nyomon követhetővé válik a covid19 terjedése. A vizsgálat érzékenysége miatt akár 4-10 nappal előtte is megjósolható a vírus berobbanása

Az eredmények illetve a növekvő esetszámok miatt, nagyon fontos továbbra is a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása. Ha tüneteket veszel észre magadon, ne közösségbe menj, maradj otthon és telefonon érd el háziorvosát, aki konzultáció után intézkedik a koronavírus teszt elvégeztetéséről. Ügyelj a megfelelő szociális távolságra, zárt térben illetve ahol sokan tartózkodnak viselj orrot, szájat eltakaró maszkot. Ne maradjon ki a rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítés sem. Mindezeket betartásával, el tudjuk kerülni a a koronavírus-járvány terjedését és a további a mindennapi életet korlátozó intézkedések bevezetését.

 

Forrás: nnk.gov.hu, hazipatika.hu

Kép: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://covid.blog.hu/api/trackback/id/tr4816227428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása